Lot Consult

Здраве и безопасност при работа – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ, еп.1

работоспособност

Сподели публикацията

Лични предпазни средства при новите санитарни условия, специфика на трудовите злополуки и мониторинг на въздуха

В четвъртък 14 май – ден, след като Министърът на здравеопазването отмени извънредното положение и със Заповед го замени с извънредна епидемиологична обстановка, ЛОТ-КОНСУЛТ проведе първото издание на видео рубриката „Здраве и безопасност при работа – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ“.

Видео рубриката регистрира много голям интерес и в нея се включиха над 60 участници през различните канали в социалните мрежи.

Какви са личните предпазни средства в новите санитарни условия бе първата група въпроси, на които отговори даде инж. Слави Пачалов, магистър по “Трудова медицина и работоспособност”, собственик на „Пачалов“ ЕООД (линк към сайта им) – компания за обучителни програми и курсове по първа долекарска помощ.

❓Какви са трудовите злополуки при работа от разстояние?

❓Какво е определението за трудова злополука?

❓Каква е нормативната уредба?

❓Какви са особеностите на работата от разстояние?

❓Как да декларираме трудова злополука?

На тези въпроси отговори д-р Радостина Герасимова – лекар по трудова медицина, експерт и лектор по безопасност и здраве при работа с над 20 годишен опит.

Какво представлява мониторинга на въздух в затворени помещения и защо е толкова важен?

Качеството на въздуха в затворени помещения (IAQ) в голяма степен се отнася до характеристиките на околната среда вътре в сградите, които могат да повлияят на човешкото здраве. Експертът от  ScientAct BG LTD (линк към сайта им) Маргарита Касабова представи продуктите на Aeroqual и разгледа двата основни метода за оценка на качеството на въздуха в закрити помещения.

Дискусията с въпроси и отговори е част от мисията на ЛОТ КОНСУЛТ да бъде максимално полезна на компаниите да създадат безопасни условия на труд и грижата за здравето на служителите да е основна, но не и трудна за изпълнение задача.

Изпращайте своите въпроси на office@lot-consult.com

Още статии

Тенденции в здравето и безопасността на работното място
Новини

Тенденции в здравето и безопасността на работното място

Здравословните и безопасни работни места се превръщат в отличителен знак за успешните организации За четвъртата поредна година канадската неправителствена организация WSPS (Workplace Safety & Prevention
Здраве и безопасност при работа в зелена работна среда
Новини

Проведе се среща за обучителния курс „Здраве и безопасност при работа в зелена работна среда“

На 12.09.2023 г. С партньорите по проект SAFESENSE+ проведохме среща, на която обсъдихме стартирането на пилотното издание на обучителния курс „Здраве и безопасност при работа