Lot Consult
Търсене
Close this search box.

Как имунната система реагира на вируса SARS-CoV-2 – познат като COVID-19 – най-добрият начин да предпазим и защитим служителите си на работните места

вируса SARS-CoV-2

Сподели публикацията

ЛОТ-КОНСУЛТ и Италианската търговска камара в България
организират научен уебинар
,,Как имунната система реагира на вируса SARS-CoV-2,
познат като COVID-19 – най-добрият начин да предпазим и
защитим служителите си на работните места”

25-ти февруари 2021г., четвъртък
18.30 ч. (EET)
платформата ZOOM

Специален лектор ще бъде АЛБА ГРИФОНИ – носителка на италианската награда ,,Посолство на Италия” на Фондацията за италиански учени и изследователи в Северна Америка
и изследователка в Института по имунология Ла Хоя (LJI) в Сан Диего.

За да се изправим по правилния начин срещу настоящата пандемична извънредна обстановка, пандемия в глобализираното ни общество, в което случващото се на хиляди километри ни достига бързо на работните места и лични пространства, е важно не само да предприемем правилно поведение, но и да изберем подходяща превенция, която задължително да премине през подходяща профилактика на имунната система.

Проблемът е, че във фазата на ваксиниране при извънредното положение, причинено от Covid-19, сложността на пандемичната обстановка дава почва на много хора да всяват съмнения. Решението дали да се ваксинираме или не става още по-сложно от достъпа до данни, който предразполага разпространението на подвеждаща информация, пречеща на ефикаснотта правилното протичане на етапите на извънредната обстановка.

И точно защото бихме искали да подобрим управлението на работните места в тази нова фаза на извънредно положение, белязана от ваксините, заедно с желанието да покажем проучванията и изследванията на имунната сисема на тема Covid-19, ЛОТ-КОНСУЛТ като лидер в сектор безопасност и сигурност на работното място в страната и Италианската търговска камара в България, организират онлайн събитие с цел да предоставят конкретна информация, способна да подобри предпазването и управлението на пандемията на работните места.

Събитието ще се състои онлайн и в него ще участва младата италианска изследователка от Сан Диего, Алба Грифони, която ще даде своя ценен принос, като ни изложи резултатите от проучването си, получило специален коментар от известния вирусолог Антъни Фаучи.
Участието е безплатно при предварително регистриране до и не по-късно от 25-ти февруари 2021 г. (14:00 ч.) на pr@camcomit.bg (Джулия Пашанг).

Алба Грифони, Ph.D по имунология, изследователка на инфекциозните болести към Института по имунология Хоя в Сан Диего, получи наградата “Embassy of Italy” в чест на младите италиански изследователи за изследването си в борбата с COVID-19 на Фондацията за италианските учени и изследователи в Северна Америка (ISSNAF). Наградата отдава чест на значимите изследвания на д-р Грифони върху това как реагира имунната система на SARS-CoV-2, вирусът, познат като COVID-19.

След като завършва бакалавърска и магистърска степен по биология в университета ,,Тор Вергата” в Рим, през 2014 г. д-р Грифони защитава докторантура за изследвания по имунология в същия университет. В последващите години прекарва обучителен период в България като младши изследовател в ,,Проксаджен” ООД..

От 2016г. до 2019г. е в Института по имунология в Хоя в Сан Диего в качеството си на колега след докторанска степен в лабораторията под ръководството на друг италианец, Алесандро Сете, и съвсем наскоро назначена на позицията Instructural/Research faculty.

Понастоящем работи на тема COVID-19 и в едно от последните си най-скорошни изследвания използва имуно-информационен анализ, за да проследи епитопите на клетка Т, използвайки Базата данни за имунните епитопи (IEDB). Задълбочава това изследване, за да проучи отговора на специфичните за SARS-CoV-2 Т клетки в болните пациенти с леки синтоми във фаза на оздравяване. Това й изследване бе публикувано наскоро в престижното списание Cell.
Нейнта страст и задълбочено познание по вирусна имунология доведе до пионерски открития в сферата на изследния на тема COVID-19. Нейното първо проучване на Т клетките в пациенти с COVID-19 бе споменато от д-р Фаучи на конгреса във Вашингтон и бе фундаментално за изследването на ваксината за COVID-19.

Участието е безплатно при предварително регистриране
до и не по-късно от
25-ти февруари 2021 г. (14:00 ч.) 
на pr@camcomit.bg (Джулия Пашанг).

Последвайте ни в социалните мрежи:

Още статии