Lot Consult

10 октомври – Световен ден за психичното здраве

психичното здраве

Сподели публикацията

Източник: www.who.int

Тази година Световният ден за психичното здраве, на 10 октомври е във време, когато ежедневието ни се промени значително в резултат на пандемията COVID-19. Последните месеци ни поставиха пред много предизвикателства: за здравните работници, които работят в изключително трудни обстоятелства, работят, страхувайки се да не пренесат вируса у дома със себе си; за учениците, които се адаптираха към провеждането на уроци от вкъщи – с по-малко контакти с учители и приятели и притеснени за бъдещето си; за работниците, чийто поминък е застрашен; за огромния брой хора, попаднали в бедност или в извънредни хуманитарни условия с изключително ограничена защита от COVID-19.

А много от хората с психични заболявания се озоваха дори в по-голяма социална изолация от преди. Икономическите последици от пандемията вече се усещат – компании освобождават персонал в опит да спасят бизнеса си или затварят напълно. Предвид опита с извънредни ситуации се очаква, че нуждата от психично здраве и психосоциална подкрепа ще се увеличи значително през следващите месеци и години. Инвестициите в програми за психично здраве на национално и международно ниво, които страдат от години на недостатъчно финансиране, сега са по-важни от всякога. Ето защо целта на тазгодишната кампания за Световния ден на психичното здраве е увеличените инвестиции в психичното здраве.

Експертите на ЛОТ-КОНСУЛТ предлагат обучения и съдействие за справяне със стреса в работната среда и грижа за психичното здраве на служителите. Свържете се с нас за повече информация 0700 800 10 – национален номер на цената на 1 градски разговор.

Още статии

Новини

Трудова медицина: Митове и реалности

Трудовата медицина е важна и неделима част от здравеопазването и грижата за безопасността на работещите. Трудовата медицина е област, която е ключова в развитието и