Очакваме ви на национален номер 0700 800 10

Моделът Сюзън

д-р Мария Титопулу коментира модела Сюзан, създаден от британската компания „Дайректли”

Моделът Сюзан

Какви могат да са последствията от дистанционната работа показва модел създаден от британски учени по поръчка на търсачката за кандидатстване за работа „Дайректли”. Моделът Сюзан онагледява как ще изглеждаме след 25 години ако упражняваме професията си от вкъщи. Тя е с наднормено тегло, заради обездвижване, със сухи зачервени очи, тъй като се взира в компютъра по цял ден. заради  лошата стойка вратът й е удебелен, и протегнат напред. Раменете й са отпуснати и е прегърбена.  Липсата на витамин D е довел до косопад, бледа кожа и повече бръчки.

„Много е важно да запазим спокойствие и да проявим здрава психика!“ – така коментира зам.-управителят на ЛОТ-СОНСУЛТ д-р Мария Титопулу в новините по NOVA TV.

Важно е да се опитаме да живеем и да работим така, както е било досега, в едни леко изменени условия. Движението, рационалното хранене и положителното мислене са от изключително важно значение и сега. Минавайки в хоум офис, ние продължаваме да изпълняваме служебните си задължения, т.е. валидни са всички изисквания, които важат и в офиса.“