Lot Consult
лот-консулт лого

ЛОТ-КОНСУЛТ с награда за Иновативна идея на 2020г в Годишните награди на b2bmedia

Иновативна идея на 2020

Сподели публикацията

ЛОТ-КОНСУЛТ с награда за Иновативна идея на 2020г

Информационната социална инициатива ВИДЕО РУБРИКА „ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ“  бе отличена с второ място в категория „Иновативна идея на годината“ в 6-тото издание на конкурса Годишни награди на b2bmedia. Наградата бе връчена на д-р Мария Титопулу – зам. управител на ЛОТ-КОНСУЛТ по време на официалната церемония, която се проведе в условията на извънредните условия за безопасност в галерия nOva art space в София.

Проучванията показват, че бизнесът в различни сектори успява да се адаптира към живота след извънредната ситуация. В някои браншове това е реорганизация на работния процес, в други – пренареждане на приоритетите, създаване на нови стратегии или дори обмисляне за пускане на нови продукти и услуги. Едно обаче е сигурно – вниманието към здравето и безопасността на работното място ще остане завишено и ще заема все по-голямо място във вътрешните комуникации, правила и административен ред на компаниите.

Условията на извънредно положение наложиха внедряване на ефективна политика за управление на здравето и безопасността при работа. Хигиената, мерките за ограничаване на заразата и грижата за здравето на служителите и в условия на работа от разстояние промениха философията на много компании.

Какво точно означава това и как продължаваме след пандемията?

На 24 април ЛОТ-КОНСУЛТ постави началото на серия уебинари, които прераснаха в ежемесечна видео рубрика, която отговаря на актуални въпроси за здравето и безопасността. Въпросите се изпращат предварително от различни компании, а експерти и партньори на ЛОТ-КОНСУЛТ подготвят своите подробни отговори. Темите се комуникират предварително чрез медиите и комуникационните канали на компанията, а видео излъчванията се споделят във Facebook и You Tube. Уебинарите са безплатни и се провеждат в платформата ZOOM.

Изминалите три издания са гледани присъствено от над 300 участници, а записите имат над 2 400 гледания.

Лектори в първите издания бяха  инж. Стефан Барбоса (управител на ФРАРЕГ, Италия. Компанията е лидер на италианския пазар с над 30-годишен опит в консултантските и обучителните услуги в областта на безопасните и здравословни условия на труд, трудовата медицина, системите за управление и поверителност на данните), инж. Георгиос Ефтимиу (управител на BIOSAFETY S.A., Гърция, и съосновател на E&K Blockchain QHSE ltd. – компания, която предлага усъвършенствани услуги за здраве и безопасност на труда, качество и околна среда, с цел включване на нови цифрови технологии в областта на услугите за бизнес консултации), инж. Виолета Добрева  (директор на фонд „Условия на труд“ към министъра на труда и социалната политика), д-р Радостина Герасимова (лекар по трудова медицина, експерт и лектор по безопасност и здраве при работа с над 20-годишен опит. Член на екипа на ЛОТ-КОНСУЛТ от 2001 г. Професионалните й интереси са в сферата на оценката на риска, колективните и лични предпазни средства, ергономия на работните места, превенция на трудови злополуки.), инж. Ренета Василева  (експерт ЗБУТ в ЛОТ-КОНСУЛТ), Маргарита Касабова (експерт от  ScientAct BG LTD), инж. Слави Пачалов (магистър по “Трудова медицина и работоспособност”, собственик на „Пачалов“ ЕООД) и Ралица Рангелова (магистър по право на ЕС и мениджър проекти в ЛОТ-КОНСУЛТ).

Дискусията с въпроси и отговори е част от мисията на ЛОТ-КОНСУЛТ да бъде максимално полезна на компаниите да създадат безопасни условия на труд и грижата за здравето на служителите да е основна, но не и трудна за изпълнение задача.

Всички издания на рубриката може да гледате в
официалния You Tube канал на ЛОТ-КОНСУЛТ

b2b Media има за цел да информира бизнеса и обществеността, да анализа икономическите процеси и да стимулира предприемачеството. В своята дейност групата промотира най-иновативните компании в България, насочва “светлината на прожекторите” към находчивите и талантливи хора и идеи, отличава устойчивите бизнеси и организации. Информира за техните постижения и разкрива най-добрите примери.

Още статии

проект SAFESENSE+
Новини

Обучение за изграждане на капацитет на обучителите по проект SAFESENSE+

С пратньорите по проект SAFESENSE+ проведохме среща, на която обсъдихме предстоящото обучение за изграждане на капацитет на обучителите от партньорските организации. Дейността ще се проведе
безопасна работна среда
Новини

Как да създадете безопасна работна среда за служителите си

Безопасността на служителите е от решаващо значение за всеки бизнес. Неправилно и неясно комуникираните рискове могат да имат незабавни последствия, които надхвърлят безопасността на служителите