Lot Consult
Търсене
Close this search box.

ЛОТ-КОНСУЛТ с награда за Иновативна идея на 2020г в Годишните награди на b2bmedia

Иновативна идея на 2020

Сподели публикацията

ЛОТ-КОНСУЛТ с награда за Иновативна идея на 2020г

Информационната социална инициатива ВИДЕО РУБРИКА „ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА – ЕКСПЕРТИТЕ ОТГОВАРЯТ“  бе отличена с второ място в категория „Иновативна идея на годината“ в 6-тото издание на конкурса Годишни награди на b2bmedia. Наградата бе връчена на д-р Мария Титопулу – зам. управител на ЛОТ-КОНСУЛТ по време на официалната церемония, която се проведе в условията на извънредните условия за безопасност в галерия nOva art space в София.

Проучванията показват, че бизнесът в различни сектори успява да се адаптира към живота след извънредната ситуация. В някои браншове това е реорганизация на работния процес, в други – пренареждане на приоритетите, създаване на нови стратегии или дори обмисляне за пускане на нови продукти и услуги. Едно обаче е сигурно – вниманието към здравето и безопасността на работното място ще остане завишено и ще заема все по-голямо място във вътрешните комуникации, правила и административен ред на компаниите.

Условията на извънредно положение наложиха внедряване на ефективна политика за управление на здравето и безопасността при работа. Хигиената, мерките за ограничаване на заразата и грижата за здравето на служителите и в условия на работа от разстояние промениха философията на много компании.

Какво точно означава това и как продължаваме след пандемията?

На 24 април ЛОТ-КОНСУЛТ постави началото на серия уебинари, които прераснаха в ежемесечна видео рубрика, която отговаря на актуални въпроси за здравето и безопасността. Въпросите се изпращат предварително от различни компании, а експерти и партньори на ЛОТ-КОНСУЛТ подготвят своите подробни отговори. Темите се комуникират предварително чрез медиите и комуникационните канали на компанията, а видео излъчванията се споделят във Facebook и You Tube. Уебинарите са безплатни и се провеждат в платформата ZOOM.

Изминалите три издания са гледани присъствено от над 300 участници, а записите имат над 2 400 гледания.

Лектори в първите издания бяха  инж. Стефан Барбоса (управител на ФРАРЕГ, Италия. Компанията е лидер на италианския пазар с над 30-годишен опит в консултантските и обучителните услуги в областта на безопасните и здравословни условия на труд, трудовата медицина, системите за управление и поверителност на данните), инж. Георгиос Ефтимиу (управител на BIOSAFETY S.A., Гърция, и съосновател на E&K Blockchain QHSE ltd. – компания, която предлага усъвършенствани услуги за здраве и безопасност на труда, качество и околна среда, с цел включване на нови цифрови технологии в областта на услугите за бизнес консултации), инж. Виолета Добрева  (директор на фонд „Условия на труд“ към министъра на труда и социалната политика), д-р Радостина Герасимова (лекар по трудова медицина, експерт и лектор по безопасност и здраве при работа с над 20-годишен опит. Член на екипа на ЛОТ-КОНСУЛТ от 2001 г. Професионалните й интереси са в сферата на оценката на риска, колективните и лични предпазни средства, ергономия на работните места, превенция на трудови злополуки.), инж. Ренета Василева  (експерт ЗБУТ в ЛОТ-КОНСУЛТ), Маргарита Касабова (експерт от  ScientAct BG LTD), инж. Слави Пачалов (магистър по “Трудова медицина и работоспособност”, собственик на „Пачалов“ ЕООД) и Ралица Рангелова (магистър по право на ЕС и мениджър проекти в ЛОТ-КОНСУЛТ).

Дискусията с въпроси и отговори е част от мисията на ЛОТ-КОНСУЛТ да бъде максимално полезна на компаниите да създадат безопасни условия на труд и грижата за здравето на служителите да е основна, но не и трудна за изпълнение задача.

Всички издания на рубриката може да гледате в
официалния You Tube канал на ЛОТ-КОНСУЛТ

b2b Media има за цел да информира бизнеса и обществеността, да анализа икономическите процеси и да стимулира предприемачеството. В своята дейност групата промотира най-иновативните компании в България, насочва “светлината на прожекторите” към находчивите и талантливи хора и идеи, отличава устойчивите бизнеси и организации. Информира за техните постижения и разкрива най-добрите примери.

Още статии

Новини

ОБУЧИТЕЛЕН ИНСТРУМЕНТАРИУМ ПО ПРОЕКТ THE BIGGER PICTURE TOOLS

Вторият продукт, обучителен инструментариум, по проект „The Bigger Picture Tools“ е готов. Партньорите по проекта – Българо-Турска търговско-индустриална камара (България), Prometeo (Италия), LOT CONSULT (България) и
Работник в на строеж в горещо време
Новини

Подготвени ли сме за жегата: как да се предпазим от опасността на горещите вълни?

Експерти по безопасни условия на труд алармират за значението от предприемането на мерки срещу топлинен стрес. Светът е изправен пред все по-интензивно горещо време, което