Lot Consult
Търсене
Close this search box.

УЕБИНАР: ЗДРАВОСЛОВНАТА ХИДРАТАЦИЯ ПОВИШАВА ТРУДОВАТА РАБОТОСПОСОБНОСТ

хидратацията

Сподели публикацията

Юли си отива с много горещи дни, а август освен почивка за една част от нас, продължава да е работен месец. Опасността от работа навън в горещо време се увеличава. Информираността за това как да работим безопасно в горещо време може да помогне за предотвратяване на наранявания от топлинен стрес и топлинен удар.

Ключов фактор за запазване на трудоспособността ни в горещите дни е хидратацията.  Тя е състояние, при което намалява съдържанието на вода в организма. Ако обезводняването води до намаляване на телесното тегло с 10-20 % може да бъде опасно за живота.

Екипът на ЛОТ-КОНСУЛТ в партньорство с Девин организира безплатен уебинар на тема:
ЗДРАВОСЛОВНАТА ХИДРАТАЦИЯ ПОВИШАВА ТРУДОВАТА РАБОТОСПОСОБНОСТ

Теми и участници:

Дехидратация по време на работа – признаци, причини и предотвратяване

д-р Радостина Герасимова – лекар по трудова медицина, експерт и лектор по безопасност и здраве при работа с над 20-годишен опит. Член на екипа на ЛОТ-КОНСУЛТ от 2001 г. Професионалните й интереси са в сферата на оценката на риска, колективните и лични предпазни средства, ергономия на работните места, превенция на трудови злополуки.

Производствен микроклимат и здравословна хидратация – отговорности на работодателя

Нели Ангелова Чалъкова е магистър управление и контрол условията на труд, експерт по ЗБУТ при СТМ ЛОТ-КОНСУЛТ и инспектор контрол на факторите на работна, битова и околна среда в орган за контрол от вид С

Хидратацията: не всички води са еднакви

Петя Манастирска е ръководител “Устойчиво развитие и качество” в Девин ЕАД. Тя има над 20 години опит в сферата на управление на качеството, опазване на околната среда и безопасността, натрупан във водещи производствени компании.

Последвайте ни в социалните мрежи:

Още статии

Новини

Национално проучване за здравословни и безопасни условия на труд в България

LOT–CONSULT, като част от изследователски екип, проучващ динамиката в здравословните и безопасни условия на труд, провеждаме Национално проучване сред работодателите в България за нуждите и нагласите